Aktuellt

Föreningen Aktiva Seniorer i Borås


           Aktuellt


Vecka 5

 

Måndag. Canasta/Zamba nybörjare 9.00. Bridge 9.30. Canasta/Zamba 14.00. Litteratur 1 14.00

 

Tisdag.  Bridge träningsgrupp 9.30.Vandring Krokshallstorget 9.45. Boule 13.00. Bridge 14.00. Vinkunskap 3 14.00.

 

Onsdag. Bridge 14.00. Vinkunskap 115.00.

 

Torsdag. Fasetterna Dammsvedjans församlingshem 9.30. Bowling 13.30. Museijärnvägar 14.00.

 

Lördag. Antiken och vi 10.00.

 

 

FAS-Golf 6 - 7 maj


FAS-golfen äger i år rum i Kungsbacka 6 -7 maj 2020. Den som är intresserad av att delta kan hämta all information om tävlingen på hemsidan för Föreningen Aktiva Seniorer i Kungsbacka.


 

Välbesökt startmöte

 

150 medlemmar hade samlats i Parkhallen, när Lotta Löfgren-Hjelm hälsade alla varmt välkomna till vårens startmöte. Hon presenterade också föreningens styrelse, kanslipersonalen samt de som ingår i föreningens rese- och mötesgrupper. Lotta Löfgren-Hjelm informerade även om vårens månadsmöten, föreningsstämman samt de aktuella resorna. Därefter var det dags för kaffe och wienerbröd.

 För startmötets underhållning svarade Marie Arturén och Göran Åhlfeldt. De presenterade delar av det Björn och Bennyprogram, som snart kommer att ha premiär. De inledde med Thank you for the music och  musik från Christina från Duvemåla och fortsatte med kända BAO-låtar samt ett ABBA-medley. Men det blev också allsång  och en hyllning till Marie Fredriksson. Efter den bejublade underhållningen blev det dragning i lotteriet, innan mötet avslutades med den traditionella försäljningen av vårens resor. 


Rolf Bååth

 

Nytt från styrelsen

På årets första styrelsemöte rapporterade Lotta från ett AU-möte, där även tjänstemän deltagit. Medlemsantalet är fortfarande 799.

Avgiften för deltagare i vingrupperna kommer att höjas, eftersom Borås stad inte subventionerar Ribbingsgårdens vinkurser. Förbättrad ventilation  i bridgelokalen är äntligen på gång. Fler biljetter har bokats till Vararesan, och Falkenbergsresan har dubblerats, medan Karlskronaresan har inställts.


 

 

          

Certifiering


 Medlem som önskar få information om FAS som "Säker och trygg förening" kan efterfråga certifieringspärmen på kansliet. Där kan man även ta del av FAS värdegrund.

                                                Lotta Löfgren-HjelmFöreningens policy för behandling av personuppgifter enligt GDPR


GDPR ( General Data Protection Regulation) är en ny EU-förordning, som sedan i maj har ersatt den svenska Personuppgiftslagen (PUL). Den innebär en skärpning av hur bl a föreningar får behandla personuppgifter.

Styrelsen för Föreningen Aktiva Seniorer är ansvarig för behandlingen av personuppgifter inom föreningens verksamhet. Föreningen behandlar personuppgifter för att administrera föreningsaktiviteter som medlemsmöten, kurser, resor och studiebesök. Personuppgifterna sparas i ett medlemsregister så länge medlemskapet varar. Medlem har rätt att få en utskrift av föreningens behandling av egna personuppgifter. Den som av någon anledning inte vill vara kvar  i registret bör kontakta vårt kansli och meddela detta. Personuppgifterna lämnas vidare till Förbundet Aktiva Seniorer och Studieförbundet Vuxenskolan, som vi samarbetar med. Föreningens styrelse svarar på medlemmarnas frågor om behandling av personuppgifter.

Publicering av foto eller namn på hemsida, i FAS-Aktuellt och på sociala medier får endast ske med berörd medlems godkännande.


Styrelsen

              .