Resor

Föreningen Aktiva Seniorer i Borås

 

Resor

Resor hösten 2018

 

Anmälan till höstens resor sker till kansliet tel. 10 03 70.

 

 

 

 

Huseby slott och Teleborgs slott,

Utvandrarnas hus och Smålands museum

Torsdag 27 september

 

Vi startar som vanligt från Gustav Adolfs församlingshem, och vårt första stopp blir på Apladalens kaffestuga, där vi dricker vårt förmiddagskaffe. Därefter åker vi vidare till Huseby slott för en guidad visning av slottet. Huseby blev känt under 50-talet för Husebyaffären, då slottets ägarinna Florence Stephens blivit utsatt för ett stort svindleri. Florence Stephens avled 1979, och före sin död testamenterade hon Huseby slott till staten. Efter visningen av slottet kommer vi att äta lunch där, och sedan finns det också lite tid att vandra omkring på egen hand.

Mätta och nöjda far vi vidare till Växjö och Utvandrarnas hus, där vi möter vår guide. Efter besöket i Utvandrarnas hus går vi över till Smålands museum och ser årets utställningar med Erika Lagerbielke´s konst och glasbruket Kosta 275 år.

Sista stoppet för dagen blir vid Teleborgs slott – slottet där TV-serien ”Stjärnorna på slottet” 2017 sändes ifrån. Vi dricker vårt eftermiddagskaffe där, och får också en liten guidad tur i slottet, Innan vi åker hemåt vid 17-tiden.

Avresa: Från Gustav Adolfs församlingshem kl. 07.30 med återkomst ca kl.19.00.

Reseledare: Gunnie Bertilsson.

Telefon: 0707-86 82 18.

Pris: 800 kr. I priset ingår bussresa, guidningar, för- och eftermiddagskaffe samt lunch.

Anmälningsavgift: 100 kr

 

 

Madame Butterfly på Operan i Göteborg

Tisdag 2 oktober

 

Madame Butterfly är en studie i den skönhet och smärta som det innebär att vara människa. Lika tragisk som berättelsen är, lika skön är musiken. Det går en tråd mellan Puccinis musik och det mänskliga hjärtat – eller snarare tårkanalerna.

Avresa: Från Gustav Adolfs församlingshem kl. 17.30 med återkomst

ca kl. 23.00.

Reseledare: Åke Ekvad.

Telefon: 0703 505450.

Pris: 950 kr. I priset ingår biljett, bussresa samt sandwich och dryck i pausen.

Anmälningsavgift: 150 kr.

 

 

Lights in Alingsås

Onsdag 10 oktober

 

Vi åker med buss från Gustav Adolfs församlingshem till Nolhaga slott i Alingsås. Vi kommer där att bli serverade en räkmacka med lättdryck, och därefter blir det skånsk äppelkaka med vaniljsås samt kaffe.

De två guider som är inbokade för att ta oss runt på Lights in Alingsås kommer till Nolhaga slott efter det att vi har ätit. Vi kommer att börja vår promenad strax före kl. 19, då det har börjat mörkna lite. Själva turen är ca 2,5 km lång och beräknas att ta ca 1,5 timme. Turen avslutas på Stora Torget, och där väntar vår buss på oss.

Avresa: Från Gustav Adolfs församlingshem kl. 16.00 med återkomst ca kl. 21.30.

Reseledare: Gunnie Bertilsson.

Telefon:. 0707-86 82 18

Pris: 425 kr. I priset ingår bussresa, guide, räkmacka, lättdryck, skånsk äppelkaka med vaniljsås samt kaffe.

Anmälningsavgift: 100 kr.

 

 

 

Resa i Kinds härad I

Tisdag 16 oktober

 

I stil med den modell Kungl. Älvsborgs regemente en gång angav - att dela upp Kind i två kompanier - väljer vi att presentera häradet i två etapper. Först kommer ett smakprov på vad södra Kind har att erbjuda. Med hjälp av den livskraftiga hembygdsföreningen i Håcksvik blir det först kaffe och dopp i församlingshemmet, innan vi guidas i den vackra kyrkan. Den välbevarade Klockaregården strax intill rymmer en sann konstskatt – helt unika målningar av bonadsmålaren Sven Erlandsson från 1848. Vårt nästa mål blir Klevs Gästgiveri. Resandet förr i tiden tog dagar i anspråk och krävde viloplatser. Det blir man påmind om här. Man är också mån om att bjuda oss på en god måltid. Att låta nytt liv spira där det gamla är förbi ger man prov på i Uddebo. På hemvägen gör vi en paus där och tittar in i Gula Villan för att få information och fika.

Avresa: Från Gustav Adolfs församlingshem kl. 08.00 med beräknad återkomst kl. 17.30.

Reseledare: Olle Friberg, Lennart Nordquist..

Telefon: 26 18 42, 0706 27 18 42 resp 10 29 25 , 0703 15 15 25.

Pris: 550 kr. I priset ingår bussresa, förmiddagskaffe, lunch och ännu en fika.

Anmälningsavgift: 100 kr.

 

 

Flygvapenmuseet, Linköping

Onsdag 31 oktober

 

På mångas begäran gör vi, efter några års uppehåll, åter en resa till det mycket populära museet. Vi startar från parkeringen vid Gustav Adolfs församlingshem.Under färden mot Linköping gör vi ett stopp för det obligatoriska morgonkaffet.

Kl.11.00 skall vi vara framme vid museet och startar kl.11.15 med en guidad visning påc:a 1 tim. Efter visningen äter vi en god lunch, serverad ute bland flygplanen av restaurang Calle C.

Efter lunchen får vi fram till c:a kl.1530 tid för egna besök på de platser i museet som var och en finner mest intressanta. Kanske frestas någon att boka en tid för ”flygning” i JAS-simulatorn! Efter en förhoppningsvis mycket intressant och givande dag,far vi åter mot Borås.

Avresa: Från Gustav Adolfs församlinghem med återkomst c:a kl. 17.30.

Reseledare: Olle Friberg.

Telefon: 26 18 42, 0706 27 18 42.

Pris: 600 kr. I priset ingår bussresa, morgonkaffe med fralla, entrè, guidning, lunch.

Anmälningsavgift:100 kr.

 

 

Rivierans guldgossar

Fredag 9 november

 

I höst ges musikalen Rivierans guldgossar i Borås med Jan Hjalmarsson och Ingemar Augustsson i huvudrollerna, och en stor ensemble medverkar. Medlemmar i FAS kan se föreställningen till rabatterat pris, men biljettantalet är begränsat.

Tid: 19.00.

Plats: Bäckängskolans aula

Pris: 360 kr som betalas vid anmälan

 

 

 

Julmarknadsresa till Eksjö

Lördag 8 december

 

SKPF arrangerar en resa till julmarknaden i Eksjö, och FAS disponerar 17 platser på denna resa.

Julmarknaden i Eksjö har funnits i 25 år och hela staden öppnas upp för hantverk, mat, musik och julkänsla. På väg till Eksjö dricker vi förmiddagskaffe med smörgås i Jönköping på Mäster Gudmunds källare. Efter tre timmar på julmarknaden äter vi en god jullunch på Stadshotellet i Eksjö, innan resan går hemåt igen.

Avresa: Från Anna Linds park kl. 08.00 med återkomst ca kl. 18.00.

Pris: 695 kr. I priset ingår bussresa, förmiddagskaffe och jullunch.

 

 

.