Aktuellt

 

Nytt från styrelsen

 

Föreningens styrelse har haft möte den 24 mars. 154 medlemmar har fortfarande inte betalat årsavgiften. Medlemskort och rabatthäfte kan fås efter hänvändelse till föreningens ordförande. FAS-Aktuellts vårnummer ersätts av ett brev till medlemmarna. Protokoll från de tre pensionärsråden finns på föreningens hemsida. Årsmötet flyttas från den 19 maj till den 16 september i sal Åsikten på Träffpunkt Simonsland.

 

Rolf Bååth

Inställd verksamhet

 

Föreningens verksamhet under våren 2021 är p g a coronapandemin inställd. Kansliet är stängt tills vidare.

 

Styrelsen

Årsstämman är uppskjuten till hösten

 

På grund av pandemin är årsstämman uppskjuten till den 16 september kl.14.00 i sal Åsikten på Träffpunkt Simonsland.

 

Styrelsen

Adressändring i företagsbroschyren

 

Bryntessons taktil har inte längre någon verksamhet i lokalen på Sigynsgatan 8, utan all verksamhet bygger på hembesök. Telefonnumret är fortfarande 0737 70 84. 29.

Medlemskort och rabatthäfte

 

Eftersom kansliet är stängt skall du som vill ha medlemskort och rabatthäfte kontakta föreningens ordförande Lotta Löfgren-Hjelm , tel 0702 25 84 14.

Minnen med musikaliskt stöd

 

Zorba, Mikis Theodorakis klassiker ljuder ut i rummet, när jag plockat fram en CD, som skall ackompanjera vårt korsordslösande. Och tankarna flyger iväg, inte till filmen med Anthony Quinn utan till de två veckorna på Kreta för snart elva år sedan. Det var ju där vi från vår lägenhetsbalkong utanför Chania såg folkdräktsklädda dansare svänga runt på den lilla planen intill poolen till tonerna av just Zorba. Vi blev helt enkelt tvungna att inhandla skivan vid ett av våra besök inne i Chania. Minnena avlöser varandra, de härliga simturerna på morgnarna före balkongfrukosten, vandringen i Knossos, glasskaféet med 48 smaker, oleandrarna, som bredde ut sig överallt, och de otaliga bussturerna till olika delar av ön. Naturligtvis var det underbart väder hela tiden.

Då var det betydligt kallare på Irland, som vi besökte i mitten av 90-talet. Vi bussluffade från Dublin, och det var inga snabbussar vi åkte med utan vanliga lokalbussar. Men vi missade inga sevärdheter. På en av linjerna var det t o m inlagt ett stopp för att alla passagerare skulle kunna ta sig en promenad för att beundra Cliffs of Moher. Och även dessa minnen får musikaliskt stöd av en skiva med irländsk folkmusik, inhandlad på en liten torgmarknad.

I dag får vi avstå från planerande av utlandsresor med tåg eller flyg. Vi får ställa in oss på resor i vårt eget land. Och visst verkar Bjärehalvön lockande, åtminstone som man sett den i Mästarnas mästare. Om nu bara vårvärmen kunde infinna sig.

 

Rolf Bååth

Meny