Aktuellt

 

Nytt från styrelsen

 

Föreningens styrelse har haft möte den 10 juni. 101 medlemmar har fortfarande inte betalat medlemsavgiften. Kansliet kommer att öppna den 30 augusti. Bridgen startar den 6 september. Höstens reseprogram är klart. Nästa möte äger rum i samband med etikettering av FAS-Aktuellt den 9 augusti.

 

Rolf Bååth

Inställd verksamhet

 

Föreningens verksamhet under våren 2021 är p g a coronapandemin inställd. Kansliet är stängt tills vidare.

 

Styrelsen

Adressändring i företagsbroschyren

 

Bryntessons taktil har inte längre någon verksamhet i lokalen på Sigynsgatan 8, utan all verksamhet bygger på hembesök. Telefonnumret är fortfarande 0737 70 84. 29.

Medlemskort och rabatthäfte

 

Eftersom kansliet är stängt skall du som vill ha medlemskort och rabatthäfte kontakta föreningens ordförande Lotta Löfgren-Hjelm , tel 0702 25 84 14.

Förlåt Wivallius, men det här är ingen klagovisa

 

1642 skrev Lars Wivallius sin mest kända dikt ” Klage-Wijsa, Öfwer Thenna torra och kalla Wååhr”. Att den tonsatts av Olle Adolphson har väl bidragit till att bevara detta poem från 1600-talet. Men visst blir dikten aktuell varje år, när det kan vara kallt och torrt eller åtminstone något av de två väderalternativen.

Hur har då våren 2021 varit? Ja, i Borås har den i alla fall inte varit torr. Regnen har avlöst varandra, och en effektfull punkt(?) sattes under Kristi Himmelsfärdshelgen, när skyfallen ackompanjerades av ljungande blixtar och dova åskknallar. Däremot har kylan gjort sig gällande med minusgrader långt in i maj.

Vårens cykelturer har varit uppseendeväckande få, men i förra veckan var det i alla fall dags för det efterlängtade banvallscyklandet mellan Vegby och Månstad. Äntligen var vädret soligt och regnsäkert, så att vi kunde ge oss i äg. Strax efter det att vi lämnat Vegbys camping och samhällets sydligaste hus bakom oss börjar vi cykla genom ett hav av vitsippor. Gulsippa, svalört och kabbeleka står för det gula inslaget i blomsterprakten.

Den här turen är inte särskilt lång, 17 km fram och tillbaka, men vad gör det. Vi är inte ute efter att racercykla, så att vi knappt hinner se vad som finns vid banvallens sidor. Vi vill mitt i den oroliga pandemitiden njuta av en kär vårtradition.

 

Rolf Bååth

Meny