Aktuellt

 

Nytt från styrelsen

Föreningens styrelse har haft möte den 7 december. Föreningen har nu 726 medlemmar. Nr 1/2021 av FAS-Aktuellt är klart och skickas ut i veckan.

Vårens månadsmöten äger rum på Ribbingsgården 10/3, 14/4 och 5/5. Föreningens årsmöte sker den 24 februari i sal Åsikten med kaffe i Festligheten.. Alla grupper utom Fasetterna fortsätter till våren.

Inget startmöte

Med anledning av de skärpta restriktionerna p g a coronapandemin har styrelsen beslutat att inställa startmötet den 13 januari.

Vårprogram 2021

Nu är vårprogrammet inlagt under flikarna för gruppverksamhet, månadsmöten, resor och bridge med reservationer för eventuella förändringar p g a coronapandemin.

OBS! Anmälningar till vårens aktiviteter

Anmälningar till gruppverksamhet, månadsmöten samt vandringar och studiebesök kan göras först när kansliet öppnar för våren, d vs måndagen den 1 februari.

OBS! Bridgens start är uppskjuten till den 1 mars! Reservation för ytterligare ändringar.

Till alla våra fantastiska medlemmar!

Inför julhelgen och inför det nya året är våra önskningar följande: Att alla får en riktigt fin jul trots att vi kanske inte får träffa våra nära och kära. Att det nya året ska föra med sig ett vaccin som alla kan få så att vi kan träffa släktingar och vänner igen och sist med inte minst att FAS verksamhet kommer igång så att vi kan åka på alla fina och roliga resor som resegruppen ordnar och gå på alla intressanta kurser där kursledarna är redo att ta emot oss. Med andra ord så önskar vi att det ska bli ett helt vanligt år igen. Håll i – håll ut – håll avstånd – tvätta händerna! Vi ska tillsammans inte fylla livet med år utan vi ska tillsammans fylla åren med liv!

Vi önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Styrelsen

Ingen fläckfri skidtur precis

Nu är det vinter, men i Stockholm har myndigheterna i coronapandemins namn bestämt att inga skidspår skall göras i ordning. Det kan ju nämligen bli för korta avstånd, om någon dristar sig att försöka köra om en framförvarande skidåkare. Undras om det är straffbart att göra i ordning ett eget spår. Då får man väl sätta upp en privatskylt för att mota bort inkräktare.

I Borås har jag däremot inte hört att det är förbjudet för skidanläggningar att göra i ordning skidspåren. Det går t o m bra att lämna rapport om spårens kvalitet för att informera presumtiva åkare. Jag hade bestämt mig för att pröva skidföret och läste därför två rapporter om spåren vid en av kommunens sportstugor. Rapportörerna varnade för isfläckar och genomslag, och det rekommenderades att låta finskidorna stanna hemma. Asch, tänkte jag, finskidor har jag ju inga, och lite is kan väl inte vara så farligt.

Så för första gången på nästan tre år tog jag fram den kära vallalådan och började rusta skidorna för ett nappatag med nordtorpsspåren. Jag lade på lite extra fästvalla för säkerhets skull. Termometern visade minus 4, så blå extra skulle säkert gå bra.

Det var nästan fullt på parkeringen vid stugan, och jag såg några åkare skymta ute i spåren. Och nu var det min tur. I första uppförsbacken körde jag förbi en tjej, som tydligen tappat ena skidan. Men det var hopplöst att komma uppför backen. – Nej det här går inte, pustade jag. – Har du inget glid, hörde jag tjejen säga. – Jo, men inget fäste, svarade jag sanningsenligt, och så började jag saxa vid sidan av spåret. När jag äntligen klarat av backen, såg jag isen framför mig. Det var minsann inga isfläckar, nej det jag såg påminde mest om en liten skridskobana, ja iskana i alla fall.

Ett tag tänkte jag vända tillbaka, men det kändes lite fegt att inte försöka göra sig mer förtjänt av eftermiddagsfikat i bilen. Så jag gjorde lite egna rundor och avstod från ” isfläckarna”. Och vissa sträckor av de färdiga spåren var ju riktigt njutbara.

Efter 45 minuter kände jag mig klar. De andra åkarna hade försvunnit. Det var lugnt och tyst, och jag tittade längtansfullt bort emot skogsbrynet, där de längre spåren brukar börja. Om inte nästa gång, och inte nästa heller men kanske när snön lagt sig djup, då blir det åka av.

Rolf Bååth

Föreningsstämma 24 februari kl. 14.00 i sal Åsikten, Träffpunkt Simonsland Efter årsmötesförhandlingarna går vi till Café Festligheten där föreningen bjuder på fika.
Dagordning, verksamhetsberättelse och övriga handlingar kan hämtas på kansliet fr o m 10 februari. PGA restriktioner får bara 30 personer vistas i Åsikten. Anmälan till kansliet.

Varmt välkomna!

Sofie Nelsén, som är verksam- hetschef på Träffpunkt Simonsland, kommer och berättar om utvecklingen på Träffpunkten.

Meny