Resor

På grund av Folkhälsomyndighetens restriktioner är all verksamhet inställd tills vidare.

RESOR OCH STUDIEBESÖK VÅREN 2022

Anmälan om deltagande i resor och studiebesök våren 2022 kan göras på startmötet i Parkhallen tisdag den 11 januari, där reseförsäljningen börjar efter stämmoförhandlingarna och underhållningen, eller per telefon 10 03 70 fr o m onsdag den 12 januari. Man får inte köpa mer än högst 2 biljetter per person.

Hela avgiften skall vara betald via bankgiro senast två veckor före resans eller studiebeökets datum. Bankgiroblankett får man vid anmälningstillfället. Om man anmält sig per telefon, kan man få bankgiroblanketten per post.

Limmared och Strömsfors
Tisdag 8 februari

Resan går via Svenljunga och Strömsfors till Limmared. I Strömsfors gör vi ett kort stopp, där Staffan Kulneff kliver på bussen och berättar om Nylanderska villan och bruket. Vi fortsätter till Limmared, där Tomas Johansson (Limmareds Auktioner) tar emot i Ruthensparrerummet i Glasets Hus. Han kommer att berätta om trender och frågor runt antikviteter m.m.

Efter denna lektion tar vi oss ner en trappa för en guidad visning av glasmuseet. Därefter kommer du bl a att veta att Limmareds Glasbruk startade 1740 och fortfarande är i drift och tillverkar glas i olika former.

Sen smakar det gott med en lunch i samma hus. Efter lunchen får du fri tid att besöka 12 till 13 butiker med allsköns prylar runt torget och Storgatan. Runt kvart i tre drar vi hemåt mättade med intryck och kanske ett nytt språk i bagaget.

Avresa: Från GA församlingshem kl. 08.30 med beräknad hemkomst ca k.l 15.30.
Reseledare: Lars Olof Johansson
Telefon: 0768 507715
Pris: 400 kr. I priset ingår buss, lunchbuffé, måltidsdryck och kaffe, guider, entréer.

Falkenbergsrevyn ”Dubbeldosen”
Fredag 11 mars

Vi startar från Gustav Adolfs församlingshem och åker direkt till Falkenberg. Vi börjar med en lunchbuffé kl 13.30 hos Restaurang SiSi. Restaurangen ligger vägg i vägg med revylokalen.

Revyn börjar kl 15.30 och i vinter bjuder Falkenbergsrevyn på en ny härlig revy, som fått namnet ”Dubbeldosen”. Det blir nyskrivna texter och revygänget lovar att i sin reklam, boosta vårt immunförsvar med en riktig glädjespruta. Som vanligt blir det en blandning mellan musik, komik, sång och dans. Vi har biljetter på raderna 4-6.

Avresa:  Från Gustav Adolfs församlingshem kl 11.30 med återkomst ca kl 20.30.
Reseledare:  Gunnie Bertilsson
Telefon:  0707 86 82 18
Pris:  850 kr. I priset ingår bussresa, biljett, lunchbuffé inkl måltidsdryck och kaffe
Anmälningsavgift: 100 kr

Kontrabasen
Tisdag  19 april

Vi åker till Göteborgs stadsteater för att se en föreställning av Kontrabasen, en pjäs av  Patrik Süskind.

Tomas von Brömssen, sex musiker och den roliga och gripande historien om den ensamme kontrabasisten och hans kärlekslängtan. Han övar på sitt instrument och förbereder sig för kvällens operaföreställning. Han pratar om kontrabasen och musiken…och i förtroende om sin obesvarade kärlek till sopranen Sara. Hon som aldrig lägger märke till honom. Hon uppe på scenen, han nere i orkesterdiket. Men i kväll skall det ske….om han vågar göra så att hon ser honom….

Eftersom föreställningen ges utan paus kommer vi att dricka ett glas vin och äta en liten sandwich, innan teatern startar. 

Avresa: Från Gustav Adolfs församlingshem kl. 16.45 Beräknad hemkomst kl. 22.00.
Ledare : Åke Ekvad
Telefon: 0703 505450
Pris: 800 kr. I priset ingår bussresa, biljett till föreställningen samt förtäring.

Alaska, ön utanför Strömstad
Onsdag 18 maj

Denna resa går norrut genom Bohuslän till Strömstad, där vi med en egen, chartrad båt ska ta oss till Nord Långö eller Alaska som ön mest kallas numera. Båtresan tar ca 20 minuter och går inomskärs.

På vägen till Strömstad stannar vi vid Rasta i Håby, där vi dricker förmiddagskaffe och äter en smörgås.

Alaska skapades av guldgräverskan Hilma Wounsch-Svedal, när hon som 60-åring återvände hem till Sverige. Hon sökte lyckan i Alaska i USA under guldruschen och levde ensam i vildmarken där i 15 år. Då hon kom tillbaka till Sverige bosatte hon sig på Nord Långö och skapade en fascinerande trädgård gjord av stenar, snäckor och cement. Vi kommer att få en guidad visning på ön innan vi äter vår lunch där.

Efter drygt två timmar på Alaska tar vi båten tillbaka till Strömstad och går på bussen igen. Vi vänder hemåt men stannar till vid Vitlycke museum, där vi får en kort guidning av hällristningarna. Det finns också gott om tid att gå runt på egen hand före eftermiddagskaffet. Vid 17-tiden lämnar vi Vitlycke och far vidare till Borås.

Avresa: Från Gustav Adolfs församlingshem kl. 07.30 med beräknad återkomst ca 19.30.
Reseledare: Gunnie Bertilsson
Telefon: 0707 86 82 18
Pris: 950 kr. I priset ingår bussresa, för- och eftermiddagskaffe, lunch inkl måltidsdryck och kaffe samt guidning av Alaska och Vitlyckes hällristningar.
Anmälningsavgift: 100 kr

Meny