Resor

Resor hösten 2020

P g a coronaviruset är det osäkert om resorna kommer att genomföras.
Information om ändringar kommer att ges fortlöpande.

Äskhults by och Tjolöholms slott
Onsdag 7 oktober

Vi åker direkt från Borås till Äskhults by, där vi efter en kort promenad på 300-400 m från bussparkeringen upp till byn blir serverade kaffe och Hanna Gööks smörgås. Därefter blir det en guidad rundtur i byn, och vi får se och höra hur livet tedde sig i en bondby från slutet av 1800-talet.

Efter ett par timmar är det dags att gå tillbaka till bussen igen och fara vidare till Skårs gård för att äta lunch inkl. dryck, kaffe och kaka. Efter lunch åker vi till Tjolöholms slott och får en guidad visning av 2020 års stora utställning DRESSES & DECADENCE. Utställningen handlar om 1920-talets spännande och glamorösa modehistoria blandat med berättelser om livet på Tjolöholm m m.
Blir vi många i bussen får vi dela upp oss i två grupper – en grupp går upp till slottet för visning och den andra gruppen dricker eftermiddagskaffe i Manegen och sedan skiftar vi. Bussen kan vi inte ta upp till slottet, så här blir det också en kort promenad på ca 400 m.
Både till Äskhults by och Tjolöholms slott är det lätta uppförsbackar, och det går att gå med
rullator.
Avresa: Från Gustav Adolfs församlingshem kl. 08.30 med återkomst ca 18.30.
Reseledare: Gunnie Bertilsson
Telefon: 0707 86 82 18
Anmälningsavgift: 100 kr
Pris: 775 kr. I priset ingår resa, för- och eftermiddagskaffe, lunch inkl dryck, kaffe och kaka
samt guidade visningar.

Funny Girl på Malmö Opera
Onsdag – torsdag 28 – 29 oktober

På väg ner till Malmö stannar vi först vid Kvibille Gästgivargård för förmiddagsfika. Därefter går resan vidare till Laholm och ett besök på teckningsmuseet, Nordens enda i sitt slag. Lunch äter vi strax utanför Ängelholm på restaurang Erikslund. Resan går vidare ner till Malmö för incheckning på Quality Hotel The Mill.

Kvällens föreställning av Funny Girl på Malmö Opera är en glittrig showmusikal, där Sanna Nielsen spelar den udda stjärnan Fanny Brice som tar Broadway med storm. I övriga roller ser vi älskade artister som Marianne Mörck, Ann-Louise Hanson och Johan Rabeus. Innan kvällens föreställning på Malmö Opera äter vi middag i operans vackra foajé. Dag två checkar vi efter frukost ut från hotellet och åker vidare till Dunkers kulturhus i Helsingborg, där blir vi guidade. Färden går vidare till Halmstad, där vi äter vår lunch på restaurang Stationsgatan 44, Mat & Bar. Vårt sista besök för dagen blir på Hallands Konstmuseum i Halmstad, där vi också blir guidade. Vi avslutar besöket med eftermiddagskaffe på museet. Därefter går resan hem till Borås.
Avresa: Från Gustav Adolfs församlingshem kl. 08.00 med återkomst dag två ca kl. 18.00.
Reseledare: Bengt Arvidsson och Lars Hjelm
Telefon: 0708 65 83 38 / 0706 25 84 15
Pris: 3.100 kr. I priset ingår bussresa, musikalbiljett, hotellövernattning, för-och
eftermiddagsfika, två luncher, en middag och guidningar.
Anmälningsavgift: 200 kr.

En UPPLEVELSERESA med TEATEREXPRESSEN till Säffleoperans
Billy Elliot
Lördag 21 november

Vi åker med buss från Borås till Göteborg, och där väntar Teaterexpressen, som skall ta oss till Säffle. Ombord på detta chartrade tåg finns både serveringspersonal och underhållare, som ser till att resan blir både trevlig och behaglig. Under färden bjuds vi på alkoholfria drycker och lättare tilltugg. När vi anländer till Säffle, väntar en kortare promenad (ca 500 m) till Teatern. Där möts vi av en välkomstdrink, och bordet är dukat till middag, som vi äter innan det är dags att ta plats i teatersalongen. Föreställningen startar kl. 18.00 och i pausen serveras kaffe o kaka.

Efter föreställningen väntar vårt chartrade tåg, och på hemresan serveras vickning i form av alkoholfri dryck och smörgås.
I Göteborg väntar bussen på oss för hemfärd någon gång vid midnatt. Musikalen Billy Elliot har blivit en stor succé och har spelats på London West End och på Broadway. Det är en livsbejakande musikal, som utspelas i en gruvstad i 1980-talets England, och den är tonsatt av Elton John.
Avresa: Från Gustav Adolfs församlingshem kl 11.30 och återkomst ca kl. 00.30.
Reseledare: Eivor Sülla
Telefon: 0704 55 79 39
Pris: 1700 kr. I priset ingår: Resa med buss och chartrat tåg, underhållning och servering
under tågresan, välkomstdrink och middag på teatern, musikalbiljett, kaffe och kaka i pausen
samt vickning under hemresan
Anmälningsavgift: 200 kr

Cabaret på Göteborgsoperan
Fredag 4 december

Göteborgsoperans nya uppsättning är en hyllning till den epok som originalet utspelar sig i: Berlin under den bräckliga demokratin kring 1930. Det ömsinta kammarspelet överförs till Stora scenen för den största uppsättningen någonsin av musikalen. Med stora shownummer och medryckande musik förenas en politisk berättelse med gripande människoöden i en färgstark dygnet runt-stad,
där livet ständigt pågår.

Avresa: Från Gustav Adolfs församlingshem kl.17.30 med återkomst ca
kl.23.30.
Reseledare: Åke Ekvad
Telefon: 0703 50 54 50
Pris: 1100 kr. I priset ingår bussresa, biljett samt sandwich och dryck i pausen.
Anmälningsavgift: 200 kr

foto Rolf Bååth

I resegruppen ingår fr.v Eivor Sülla, Lennart Nordquist, Åke Ekvad, Brita Sundström, Ulf Bjursten och Gunnie Bertilsson.

Meny